Koppartrollets Mymlan
"Mymlan"

★ 2023.03.30
† 2023.07.04
Älskad och djupt saknad
Mymlan är ur kull 11. Vi ha funderat fram och tillbaka om hon ska stanna eller inte. Hon är följsam, kontaktsökande, pigg, energisk och väldigt söt. Hon är bra exteriört och med alla dessa bra egenskaper vill vi att hon kommer till sin fulla rätt. Att hitta ett hem där hon kunde bo på avelsavtal få träna och tävla så mycket som jag önskar visade sig vara svårt. Efter mycket funderingar och övervägningar insåg jag att jag kan ge henne mer än det hon skulle få i de hem vi kunde placera henne i. Då blev valet enkelt att istället behålla henne på kenneln. Så nu prövar vi och ser om vi får ihop det helt enkelt.

Vila i frid älskade Mymlan

Mymlan vår älskade ängel. Livet är orättvist. Vi saknar dig så oändligt mycket. Vår fluffboll, vår älskade Mymmel, du rycktes från oss allt för tidigt. Det finns inte ord för hur saknad du är.
På midsommardagen trodde vi att du fick värmeslag. Vi kylde ner dig och du blev pigg och glad efter lite vila.
Dagarna som följde så var det något som inte riktigt stämde. Du blev till och från lite frånvarande men så fort man bad om din uppmärksamhet var du där och ville träna eller leka. Kvällen den 3/7 förstod jag inte alls varför du inte klarade kontaktövningarna som vanligt. Du bara sneglade på mig. Din trogna ögonkontakt var borta.
Förmiddagen den 4/7 kommer jag aldrig glömma. Något var fel, jättefel! Du såg inte vart jag kastade godis, du var frånvarande, du betedde dig konstigt när jag rastade dig - jag upplevde dig nu blind. När vi kom in blev du vinglig, sen började du salivera. Vi körde till djursjukhuset, och klumpen i magen sa mig hela tiden att jag skulle gå därifrån med ett tomt koppel. Så blev det.
Hela dagen var vi med dig på djursjukhuset, vi var vid din sida till ditt sista andetag. Det gör ont i mig att tänka på hur dålig du var.
Min älskade ängel, min tappra kämpe. Vila i frid, spring fritt älskade vän, tills vi ses igen.

Mymlan diagnostiserades med portosystemisk shunt, interhepatisk (porta cava shunt). Det innebär att blodet inte renas i levern som det ska utan hon blir förgiftad av slaggprodukterna som blir kvar i blodet. Mymlan hade kraftiga neurologiska symptom och skulle troligen aldrig återhämta sig. Hon fick vandra över regnbågsbron.


Info om Mymlan  

Koppartrollets Mymlan  

Stamtavla / Pedigree
 
Född: 2023-03-30
Död: 2023-07-04
HD:
ED:
Ögon:
DNA prcd-PRA:
CEA/CH: Heriditärt fri / clear by parentage
DE: Heriditärt fri / clear by parentage
CLAM:
DM:
JADD:
FB-R:
BPH:
MH:
Mankhöjd:
Vikt:  
 

Meriter  
 
Utställning  Rallylydnad
Koppartrollets Kennel
Mail
Copyright © All Rights Reserved